Cecilia

Zonterapi

Vad är zonterapi?

I fötterna finns varje organ i kroppen och varje del av kroppen representerad i en zon. I fötterna finns de yttersta ändarna på kroppens meridianer (kinesisk medicin) Meridianerna löper genom hela kroppen och transporterar energi till varje del av och varje organ i kroppen. Modern forskning visar att meridianerna i stort sett följer kroppens nervbanor.

Hur går behandlingen till?

Först öppnas fötterna upp ( kallas artikulering) genom en mild massage. Därefter behandlar jag, genom fortsatt massage, i samspel med dig, varje zon på foten i en viss ordning.  Genom att behandla varje zon – med tyngdpunkt på zoner för de områden i din kropp som du har problem med – skapas utrensning, syretillförsel, cirkulation och energitillförsel till varje del av din kropp. Detta ger dig ett välbefinnande och en ökad energi. Behandlingen stödjer också, och hjälper din kropp till självläkning för att åter kunna komma i balans.

Processen att stödja kroppen till självläkning kan ytterligare understödjas genom akupunkturfrön fästade på kroppszoner representerade i öronen.

När behöver du fotzonterapi?

Zonterapi har effekt vid

•        Matsmältningsproblem

•        Problem till följd av en dåligt fungerande tarm

•        Ryggbesvär och besvär i muskler och leder

Zonterapi är också en utmärkt behandling för förebyggande friskvård genom att minska stress och spänning i kroppen som helhet. Zonterapi ökar genomflödet och du upplever detta som förnyad energi.

”Man ska vara glad åt fötter…” (Povel Ramel)